Hopp til innhold


Brenneslesuppe

Visste du at brennesle er sunnere enn spinat? Mange ser på brenneslen som et ugress, men brenneslen er faktisk skikkelig næringsrik. Her finner du oppskriften på en supergod brenneslesuppe.

1 time
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • ca. 1 liter brennesleblader
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss olje
  • 1 liter kylling- eller grønnsakkraft
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Plukk brenneslen på våren når planten har nye, små skudd. Husk hansker og lange bukser når du skal plukke brennesle!

  2. Vask brenneslen i kaldt vann.

  3. Skrell løk og hakk den i små biter.

  4. Skrell hvitløken og finhakk den, bruk eventuelt en hvitløkpresse.

  5. Varm opp olje i en gryte og stek løk og hvitløk på lav til middels varme til løken er blank og myk.

  6. Hell grønnsakkraft i gryta og kok opp. Tilsett brennesleskudd og la suppen småkoke i 10 minutter.

  7. Tilsett fløte, og smak til med salt og pepper.

Oppskrift på kraft finner du her.

Før i tiden ble brennesle brukt til å lage fiskegarn og klær, og stoff av brennesle kunne bli så mykt at det ble brukt til å lage undertøy. Brennesle har også vært en viktig medisinsk urt og ble brukt mot en rekke sykdommer og plager.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • ca. 1 liter brennesleblader
  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss olje
  • 1 liter kylling- eller grønnsakkraft
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
Tilbake til toppen