Norske forbrukere etterspør stadig mer  økologisk mat. 
Økologisk mat kan inngå i miljøkriteriene for offentlige anskaffelser.  
En økologisk meny kan innføres gradvis - og uten økte kostnader. 
Økologisk Norge jobber, blant annet gjennom prosjektet Landbrukets Økoløft,  for å øke norske bønders produksjon av økologisk mat. 
Bedrifter og institusjoner kan være medlem i Økologisk Norge . Slik viser de at de støtter arbeidet for mer økologisk mat.  
Flere store studier tyder på helsefordeler ved økologisk mat.  
Økologisk mat er mer klima- og miljøvennlig en annen mat. 
Økologisk mat er uten sminke . Ingen kunstige aromaer, fargestoffer eller konserveringsmiddel er tillatt.   
Økologisk mat på menyen har i mange storkjøkken bidratt til mindre matsvinn. 
Norske restauranter og storkjøkken kaster antakelig så mye som 29% av maten  i følge beregninger gjort av FIVH. 
Å innføre mer økologisk på menyen, kan øke de kjøkkenansattes opplevelse av mestring og arbeidsglede. 
Mer enn 100 norske storkjøkken  serverer 15 % eller mer økologisk mat. 
Debios valørmerker  kan brukes for å profilere andelen av økologiske produkter i menyen. Merkene finnes i bronse, sølv og gull. Mer enn 300 serveringssteder bruker Debios merker - enten valørmerke eller grønn Ø for enkeltprodukter. 
Matvalget  gir gratis førsteråd-veiledning  til virksomheter som vil vurdere å innføre økologisk mat i sine menyer. De tilbyr også kurs. 
Debios valørmerker for økologisk servering: Bronse for 15-49 %, sølv for 50-89 % og gull for 90-100 % økologiske varer.  FOTO: Debio