
Økologiske høner
Av alle husdyr, er forskjellene mellom økologiske og konvensjonelle størst når det kommer til fjørfe. Altså fugl. Både de som legger eggene våre og de vi aler opp for kjøttets skyld.

Økologisk gris
Økologiske griser skal, i motsetning til konvensjonelle, ha fri tilgang til uteområde hele året så fremt været tillater det, kravet om plass per dyr er større, og de skal ha økologisk fôr.

Økologiske kyr
Økologiske kuer får økologisk fôr og får gå ute når været tillater det. De får også lengre tid sammen med kalven sin enn det som er vanlig i konvensjonell drift.

Økologisk sau og geit
Små drøvtyggere som sau og geit har alltid vært viktige i norsk husdyrproduksjon, og det er det mange grunner til. Ikke bare øker de selvforsyningsgraden ved å omgjøre gress til mat, og de kan gi oss varm ull som har vært svært viktig her i kalde nord, men de er svært viktige for landskapet vi har i Norge, som gjør det mulig å ferdes i store deler av landet. Uten sauen ville mye av den naturen vi nyter på fjellet i dag vært gjengrodd og utilgjengelig.

Økologisk laks
I økologisk akvakultur skal naturresursene forvaltes på en slik måte at skadelige virkninger på miljøet unngås, fôret skal være økologisk og har et høyt innhold marint innhold som fiskemel, fiskeolje laget av avskjær av fisk og nedklasset fisk som ikke er egnet til menneskeføde. I tillegg er det strengere krav til mindre tetthet i merdene.