Fakta
Her vil du finne faglig og forskningsbasert kunnskap om økologisk landbruk og forbruk.
Her vil du finne faglig og forskningsbasert kunnskap om økologisk landbruk og forbruk.
Kjøper du økologisk mat, tar du vare på deg selv, miljøet, bonden, dyra og fremtida.
Økologiske husdyr får leve under forhold som stemmer mest mulig overens med deres naturlige atferd og behov. De får være mye ute i dagslys og frisk luft, de får mosjon og økologisk fôr.
Økologiske gårder tar vare på livet i jorda, har større biologisk mangfold og mindre klimagassutslipp enn konvensjonelle gårder.
Økologisk mat inneholder ikke kjemisk-syntetiske sprøytegifter og kunstige tilsetningsstoffer. Økende mengder forskning viser at disse stoffene ikke er godt nok testet ut av myndighetene og er langt skadeligere for helsa enn tidligere antatt. Særlig gjelder dette den samlede mengden av ulike sprøytegifter vi blir utsatt for.
Økologisk landbruk tar vare på livet i jorda, har større biologisk mangfold og mindre klimagassutslipp enn konvensjonelt landbruk.
Det grønne Ø-merket er din garanti for at en matvare er produsert økologisk. Merket brukes på både norske og utenlandske økologiske produkter. I tillegg til Ø-merket kan du også ofte finne Euroleaf-merket, som brukes på økologiske matvarer fra EU. Demeter-merket brukes på biodynamiske matvarer.