På markedet vil det være mulig å både selge og kjøpe nærprodusert mat.
I forbindelse med Økouka 2024, vil Økologisk Nord-Norge i samarbeid med Meieriet Bibliotek lage et økologisk treffpunkt for deg som dyrker smått og godt, og de som er interessert i småskala nærprodusert mat som er dyrket etter økologiske og bærekraftige prinsipper.
Stedet er Fryseriet på Meieriet, og det er plass til maksimalt 20 boder/stands. Bodplassene er gratis.
Meld deg på til Kristin Beyer Granhus (arrangementsansvarlig på Meieriet Bibliotek) kristin.granhus@vestvagoy.kommune.no. Ta med campingbord, trillebår eller pallekarm, og lag en stand hvor du kan selge produktene dine.
For eksempel:
- frø - planter - produkter fra hage eller utmark
Det vil i tillegg være en stand fra Økologisk Nord-Norge med informasjonsmateriell om Økologisk Norge og deres inspirasjonsmagasin Ren Mat.
Dere vil også finne et lokalt Spør En Venn - panel som kan svare på små og store spørsmål om og rundt småskala matproduksjon, jordhelse og kompostering. Parsa Massahi fra Polarhagen og Karen Kristiane Henriksen fra Gimsøya Grønt sitter i panelet Spør En Venn.
Husk at så lenge du ikke har økologisk godkjenning på det du lager, så kan det du selger ikke kalles "økologisk", men du kan skrive at de er produsert etter økologiske prinsipper, uten gift og kunstgjødsel.
Det fine med en sånn møteplass, er at du som produsent kan fortelle kunden hvordan du har dyrket eller sanket produktet 💚.
Med vennlig hilsen Økologisk Nord-Norge og Meieriet Bibliotek
Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC. Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan optimalisere brukeropplevelsen. Les mer om informasjonskapsler