Hopp til innhold
Andelslandbruk

Bli med på Nasjonal nettverkssamling for andelsandbruk 15. november

Vil du lære mer om hvilken rolle andelslandbruk har i norsk landbruk og samfunn forøvrig? Kom på årets viktigste samlingsplass for alle som er interesserte i andelslandbruk! 

Nasjonal nettverkssamling arrangeres årlig for andelslandbruk i Norge. Det blir mange spennende foredrag, og vi starter dagen med hilsen fra både Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Norske myndigheter er opptatt av at norsk landbruk produserer det markedet etterspør. Andelslandbruk er viktig for å synliggjøre at norske forbrukere ønsker økologisk mat, og for å øke kunnskap om matproduksjon hos folk flest slik at etterspørselen bidrar til et mer bærekraftig landbruk basert på norske ressurser. Andelslandbruk finnes over hele landet, og er en internasjonal grasrotbevegelse i vekst. Vi gleder oss til å samle alle som er engasjert og nysgjerrig på modellen fredag 15. november, sier Alexandra Devik, prosjektleder for andelslandbruksprosjektet i Økologisk Norge. 

Andelslandbruk spiller en viktig rolle i framtidens matsystem.

Andelslandbruk spiller en viktig rolle i framtidens matsystem. Forbrukere får direkte kontakt med hvordan maten blir til og deres etterspørsel former hva som produseres. I en tid der klima og miljø står høyt på agendaen, og hvor det er det folkelige engasjementet som leder an, er økologisk produksjon og økt mangfoldig grønnsaksproduksjon viktige tiltak for å skape en bærekraftig fremtid. Andelslandbrukene muliggjør dette, og er samtidig også arenaer for delingsøkonomi. Forsker Karina Standal fra CICERO – Senter for klimaforskning kommer på nasjonal nettverkssamling for å fortelle mer om hvorfor og hvordan.  

Den nasjonale nettverkssamlingen er årets viktigste møteplass for alle andelslandbrukene i hele Norge. Det finnes per i dag 84 andelslandbruk, og mange av disse vil være representert på samlingen for å utveksle erfaringer og få oppdatering på den siste utviklingen innen feltet. Spesielt relevant blir det med oppdatering på hvordan kombinere andelslandbruk med salg i REKO-ringer – som er i sterk vekst om dagen, og hvordan jobbe godt med rekruttering, kommunikasjon og markedsføring på sitt andelslandbruk. 

Det er fortsatt ledige plasser på samlingen som finner sted fredag 15. november på Bruket (gamle Landbrukets hus) i Oslo. Det er begrenset med plasser, meld deg på her.

Mer informasjon og fullt program.

Kontaktpersoner:
Marte Guttulsrød marte@okologisknorge.no og Alexandra Devik alexandra@okologisknorge.no

Tilbake til toppen