Hopp til innhold
Åpen økologisk gård

‎Opplev hoppende glade kuer

Kuslipp: På lørdag får endelig alle de førti melkekuene på Skjetlein vgs komme ut og møte våren. Kom og se kuene hoppe og danse i ren våryrhet og glede!

På lørdag blir det igjen kuslipp på Skjetlein. – Mange er nysgjerrige på hvordan økologisk melk blir produsert. Her kan du få se og oppleve økologi i praksis, sier prosjektleder i Økologisk Norge, Marte Guttulsrød.

Lørdag 5. mai er den store dagen for kuene på Skjetlein. Gjennom prosjektet Åpen Økologisk Gård –  inviterer Økologisk Norge i samarbeid med skolen til et vårlig gårdsbesøk. Skjetlein leverer økologisk melk til TINE og Rørosmeieriet, og begge meieriene er med som samarbeidspartnere for arrangementet.

Spretne kuer

– Skjetlein videregående skole er kjent for god agronomisk drift og har  engasjerte lærere og elever, fortsetter Marte, – og på lørdag kan du komme hit og oppleve hvordan kuene hopper og danser og løper ut av fjøset, ut det deilige, grønne på graset etter den lange vinteren. Det blir mye herlige hopp og krumspring å se og glede seg over, både for store og små. Hvem blir vel ikke litt lykkelig av å se hvor lykkelige kyrne blir når de slippes ut på vårbeite?

Hils på sau og lam

På Skjetlein kan du også få hilse på kaninene, kalvene og sauer med lam ute. Fra drivhuset på skolen kan du få kjøpe med deg økologiske grønnsaksplanter for utplanting hjemme hos deg selv. Skjetlein er én av TINEs omlag 260 økologiske melkegårder, som også gjennom TINE leverer melk til heløkologiske Rørosmeieriet.

Møt agronomelevene

Du vil finne flere barnevennlige aktiviteter som kornmaling og ansiktsmaling. Elevene på skolen kommer til å selge pølser laget av storfe og svin fra gården og vafler med egne egg og melk. Det blir også salg av økologiske krydderpølser fra Ole Johan Granøien.

Quiz og smaksprøver

Bli med på Kuslipp-quiz, med herlig premie, få smaksprøver av gode økologiske produkter og få et eksemplar av inspirasjonsmagasinet vårt, Ren Mat med deg hjem. 
Rørosmeieriet, TINE og Nortura SA er tilstede med stand med økologiske smaksprøver. 

Møt oss på stand:

Oikos Sør-Trøndelag 
Sør-Trøndelag Bondelag 
Sør -Trøndelag Bonde og Småbrukarlag 

PROGRAM for dagen 
Arrangementet på Facebook 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen til vårens hyggeligste HOPPening!

Kuene kommer til å være i en innhegning med strømgjerde under hele arrangementet, og publikum må holde seg på utsiden av gjerdet. Pass godt på barna! All ferdsel skjer på eget ansvar. 
Adressen er
Skjetleinvegen 114, på Leinstrand, ca 30 min sør for Trondheim. Vi anbefaler alle å tenke på miljøet, og gå eller sykle til oss denne dagen!
(NB! Vi har ikke ubegrenset med parkeringsplasser...) 
Skjetlein vgs og Økologisk Norge med prosjektet Åpen økologisk gård står bak arrangementet, med finansiering fra Landbruksdirektoratet.
Rørosmeieriet og TINE er samarbeidspartnere.
Tilbake til toppen