Hopp til innhold
Åpen Økologisk Gård

‎Kuslipp: Kom og se hoppende glade kuer

Lørdag 11. mai får endelig alle de førti melkekuene på Skjetlein vgs komme ut og møte våren. Kom og se kuene hoppe og danse i ren våryrhet og glede!

Lørdag 11. mai er den store dagen for alle kuene på Skjetlein.
Gjennom prosjektet Åpen Økologisk Gård inviterer Økologisk Norge i samarbeid med skolen til et vårlig gårdsbesøk med kuslipp. Kom og se kuene hoppe og danse! Skjetlein leverer økologisk melk til TINE og Rørosmeieriet, og begge meieriene er med som samarbeidspartnere for arrangementet.

Spretne kuer

Skjetlein videregående skole er kjent for god agronomisk drift og har engasjerte lærere og elever. Den andre lørdagen i mai kan du komme hit og oppleve hvordan kuene hopper og danser og løper ut av fjøset, ut til det deilige, grønne gresset etter den lange vinteren. Det blir mye herlige hopp og krumspring å se og glede seg over, både for store og små. Hvem blir vel ikke litt lykkelig av å se hvor hoppende glade kyrne blir når de slippes ut på vårbeite?

Hils på sau og lam

På Skjetlein kan du også få hilse på kaninene, kalvene og sauer med lam ute. Fra drivhuset på skolen kan du få kjøpe med deg økologiske grønnsaksplanter for utplanting hjemme hos deg selv. Skjetlein er én av TINEs omlag 300 økologiske melkegårder, som også gjennom TINE leverer melk til heløkologiske Rørosmeieriet.

Møt agronomelevene

Du vil finne flere barnevennlige aktiviteter som å kjerne eget smør og ansiktsmaling. Elevene på skolen kommer til å selge pølser laget av storfe og svin fra gården og vafler med egne egg og melk. Det blir også salg av økologiske pølser fra Ole Johan Granøien, økologisk grillmat fra Saltnes Gård og økologisk iskrem fra Reins Kloster.

Quiz og smaksprøver

Bli med på Kuslipp-quiz, med herlig premie, få smaksprøver av gode økologiske produkter og få et eksemplar av inspirasjonsmagasinet vårt, Ren Mat med deg hjem.
Rørosmeieriet og TINE er tilstede med stand med økologiske smaksprøver.

PROGRAM for dagen

Arrangementet på Facebook

Møt oss på stand:

Økologisk Sør-Trøndelag
Sør-Trøndelag Bondelag
Sør -Trøndelag Bonde og Småbrukarlag

Velkommen til vårens hyggeligste HOPPening!

Kuene kommer til å være i en innhegning med strømgjerde rundt under hele arrangementet, og publikum må holde seg på utsiden av gjerdet.
Pass godt på barna! All ferdsel skjer på eget ansvar.

Adressen er Skjetleinvegen 114, på Leinstrand, ca. 30 minutter sør for Trondheim.

Vi anbefaler alle å tenke på miljøet, og gå eller sykle til oss denne dagen!
(NB! Vi har ikke ubegrenset med parkeringsplasser og parkering koster 100,- per bil.)
Skjetlein vgs og Økologisk Norge med prosjektet Åpen økologisk gård står bak arrangementet, med finansiering fra Landbruksdirektoratet.
Rørosmeieriet og TINE er samarbeidspartnere.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Tilbake til toppen