Hopp til innhold
Ren Mat

Hvorfor så få kvinner i landbruket?

Kvinnelige norske bønder utgjør kun 16 prosent. Hvorfor er det slik? Det skal vi se nærmere på under denne viktige temakvelden 23. september – få din gratisbillett og bli med!

Økologisk Norge og magasinene Ren Mat og Fett inviterer til temakveld under Økouka: Kvinner i landbruket – hvorfor så få? Vi gir ut 60 billetter gratis til dette arrangementet. Meld deg på nå!

Dato: 23.9.20
Hvor: Skatten, Tøyen i Oslo
Hva: Panelsamtale og foredrag
Meld deg på her: https://forms.gle/v4HwTMHwjkGhroty8

OBS: Arrangementet er gratis, kun 60 plasser.

Kvinner har historisk sett hatt usynlige, likevel helt nødvendige roller i landbruket; budeier, gardskoner, seterjenter og husdyransvarlige. Arbeidsoppgavene var sentrale for gardsdriften, men bonderollen falt ofte på mannen. I dag har kvinner nådd topposisjoner i landbruket. Mange av de store organisasjonene har kvinner i ledelsen.

Men på gølvet står det fortsatt ikke bra til – kvinnelige bønder utgjør bare 16 prosent. Det er lite sammenliknet med Latvias kvinneandel på 45 prosent i jordbruket, og Europa som helhet på 28 prosent.

Hvorfor er det slik? Hva skal til for at kvinner skal satse på gardsdrift? Og hvorfor blir den kvinnelige bonden omtalt som «den usynlige bonden?»

Vi håper å sette tema høyere på agendaen med denne kvelden, og i panelet har vi fått med oss:

Ordstyrer er Hanne Linn Skogvang, redaktør i magasinet Fett.

Det blir god taletid på panelet og tid til spørsmål fra salen. Du kan også gjøre en god deal på kjøp av magasinene Ren Mat og Fett denne kvelden.

Meld deg på her: https://forms.gle/v4HwTMHwjkGhroty8

Les intervju med økologisk bonde og inspirasjonsbonde Astrid Bjørnson om hennes opplevelse av å være kvinnelig bonde hos Ren Mat. 

SMITTEVERNSHENSYN

Av hensyn til smitte er det redusert kapasitet på Skatten og det er kun 60 billetter.

Vi vil registrere navn i døra og det vil være god plass mellom seter, samt antibac-stasjon.

Tilbake til toppen