Hopp til innhold
Økouka

Ny leder for Økouka

Kathrine Kinn overtok som ny prosjektleder for Økouka 1. mars, etter Markus Brun Hustad som tok over ledelsen i Landbrukets Økoløft ved årsskiftet. Vi ønsker henne velkommen!

Kathrine Kinn har én fot i jordbruket, én fot i miljøbevegelsen og en hånd i akademia. Det kommer godt med i det tverrfaglige samarbeidsprosjektet Økouka. Kathrine har lenge vært aktiv i organisasjonen Spire, hvor hun har sittet i klimautvalget, matutvalget og styret. Vervene i Spire ledet til engasjement som leder i Alliansen Ny Landbrukspolitikk (ANL). Det siste året har Kathrine arbeidet med kommunikasjon og som bygdepolitisk konsulent i Norges Bygdeungdomslag. Og ikke nok med det, snart har hun skrevet ferdig en mastergrad i sosiologi med fordyping i internasjonale klimaendringer og systemendringer.

Økouka en møteplass

– Økouka skaper en unik kobling mellom forbrukere og bønder. Det er en flott arena som klarer på en positiv måte å skape glede rundt økologisk mat. Prosjektet ligger politisk nært det jeg har jobbet med før og nært hjertet. Å bidra til at andre kan få oppleve glede over mat og nærhet til jordbruket og produsentene gleder jeg meg virkelig til, sier Kathrine.

Hva ser du for deg kan bli nytt i Økouka 2018?

– Jeg håper vi kan spre ukene til enda flere steder, nå ut til nye arenaer utover miljøbevegelsen og jordbruket og tenke enda mer utenfor rammene.

Koble seg på

– Under Økouka kan både bønder og forbrukere være foredragsholdere og publikum. Det er en møteplass hvor man samarbeider, og treffer et bredere publikum. Ofte er det bøndene som melder seg på kurs i videreforedling, nå er det forbrukere også. Det er ekstra viktig i vår tid hvor vi er så frakoblet matproduksjonen. Vi kan bestille varer på nett og trenger ikke en gang å gå i butikken. Det er fantastisk arena for forbrukere å hekte seg på matproduksjonen, sier Kathrine.

Kathrine har erfaring fra både jordbruket og miljøbevegelsen. Begge tankesett vil hun ta med seg i Økouka-prosjektet.
– Men den aller viktigste erfaringen er inspirasjonen, matgleden og de gode historiene fra flotte mennesker jeg har møtt tidligere, det håper jeg kan smitte over til andre. Spesielt de som ikke har hatt muligheten til å se alle de positive sidene ved økologisk. Jeg må si jeg gleder meg veldig til å starte!

Oikos – Økologisk Norge ønsker Kathrine hjertelig velkommen!


ØKOUKA er en nasjonal feiring av norsk økologisk mat og jordbruk, en hyllest til norsk, økologisk landbruk og mat og en takk til bønder og produsenter. ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Les mer om ØKOUKA her og se nettsiden her.
Tilbake til toppen