Hopp til innhold

Økodemo

Smake på noe godt?

Idag og imorgen deler Økodemo ut smaksprøver på butikker i hovedstaden og omegn. Her finner du de.

Idag kan du prøve taco med økologisk tacokrydder fra Raske Retter på Coop Mega Storo og saftige kylling fra Hovelsrud gård på Kiwi Fornebuporten. Er du nysgjerrig på den mye omtalte ferskosten Nýr, kan du ta turen til Meny Oslo City i dag og til Meny Bogstadveien på lørdag.

Lørdag kan du smake på Rørosmeieriets produkter på Meny Colosseum og Homlagarden kylling på Coop Mega Kolbotn.

Økodemo i butikk får du en god anledning til å smake på økologiske produkter du ikke har prøvd før, og bli kjent med produsentene gjennom våre dyktige økodemonstratører.

Les mer om produsentene:

Raske Retter spesialiserer seg på økologiske kryddermikser til supper, gryter, taco og vegetarburgere. Raske Retter ble startet av Stefan Krogh som var lei av at ferdigprodukter inneholdt tilsetningstoffer og unødvendige ingredienser. Han ville ha økologiske, rene varianter og startet derfor like så godt sitt eget merke.
Følg Raske Retter på Facebook.

Prisbelønte Homlagarden holder til i Kvam, Hardanger og spesialiserer seg på økologisk kylling og kalkun. Ved siden av god drift og høy fokus på dyrevelferd har Homlagarden bidratt positivt til lokalsamfunnet, ved å leie og bruke sauefjøs til kalkuner, når sauene er til fjells. En vinn-vinn situasjon hvor bonden får en ekstra inntekt. Den historiske gården var under Baroniet i Rosendal frem til etter siste verdenskrig.
Følg Homlagarden på Facebook

Ferskosten Nýr blir omtalt som kokkenes favoritt. Osten blir laget på Grøndalen gård i Nes, Akershus. Ferskosten har en syrlig smak, og kan brukes til så mangt; pålegg, kaker, dressinger, supper og sauser, og som et alternativ til rømme. På nettsiden finner du mange spennende oppskrifter. – Lykkelige kuer, god ost, sier bonde Hans Arild Grøndahl.
Følg Nýr på Facebook

Rørosmeieriet er landets fremste økologiske meieri, kjent for sine meieriprodukter av høy kvalitet. Meieriet ligger på Røros og er et høymoderne meieri som produserer utelukkende økologiske meieriprodukter, blant annet melk, yogurt, syrnet mjølk og tjukkmølk.
Følg Rørosmeieriet på Facebook

Hovelsrud gård på Helgøya i Mjøsa trives kyllingene godt. Her boltrer de seg i en stor hage med frukt, bær og urter. Gården har en prisbelønt, historisk hage, som er verdt et besøk på søndager. Ta en titt på filmsnutten under fra vakre Hovelsrud.
Følg Hovelsrud gård på Facebook

 

 

 

 

Tilbake til toppen