Hopp til innhold

Økologisk Norge

Ny daglig leder i Økologisk Norge

Markus Hustad blir ny daglig leder i Økologisk Norge, landets største ideelle organisasjon for både de som dyrker og spiser økologisk mat.

– Jeg gleder meg til å lede Økologisk Norge. Økologisk mat er nøkkelen for å løse mange av vår tids største utfordringer, og viser vei mot sunnere mat, mindre utslipp, mer mangfold, gladere dyr, og ikke minst bedre vilkår for alle de som dyrker maten vår, sier Hustad.

Hustad har jobbet i Økologisk Norge i syv år, og overtar etter Børre Solberg som fratrådte fra mai. Hustad har vært konstituert leder siden da.

– En ny regjering må sette et mål om minst 15 prosent økologisk produksjon og offentlig forbruk innen 2030. I møte med klima- og naturkrisen trenger Norge å styrke økologisk som spydspissen i landbruket. Samtidig må det bli mye enklere og helt logisk å velge økologisk i hverdagen til glede for mennesker og dyr, og selvsagt også for vårt felles klima og miljø.

Hustad tiltrådte som daglig leder 1. oktober 2021. Han har studert internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og Økologisk landbruk ved Høyskolen i Innlandet. Han er andelshaver på Tveten gård i Oslo og er også birøkter.

1. oktober tiltrådte også ny kommunikasjonsleder Sindre Buchanan i organisasjonen. Han har tidligere blant annet jobbet som kommunikasjonssjef i Miljøpartiet De Grønne og Framtiden i Våre Hender.

– Vi er veldig glade for at Markus har sagt ja til jobben. Han kjenner organisasjonen svært godt, og vil fortsette det viktige arbeidet for forbrukere og produsenter som ønsker mer norskprodusert økologisk mat, sier styreleder Jostein Trøite.

Tilbake til toppen