Hopp til innhold

håndboka

Introduksjon

Denne håndboka er ment som et hjelpemiddel og oppslagsverk for tillitsvalgte og lag i Økologisk Norge.

Som tillitsvalgt i Økologisk Norge er du en viktig person for organisasjonen og våre medlemmer. Du er bindeleddet mellom medlemmer lokalt, hovedkontoret og landsstyret. Økologisk Norge har tillitsvalgte rundt om i hele landet som bidrar til å skape engasjement for økologisk mat og landbruk lokalt og på den måten bidrar til at Økologisk Norge blir en mer slagkraftig organisasjon.

Hensikten med denne håndboka er å gi de tillitsvalgte et verktøy når de skal i gang med arbeidet som tillitsvalgt. Håndboka gir en oversikt over de viktigste sakene tillitsvalgte vil forholde seg til i vervet.

Håndboka er laget særlig med tanke på nye lag og tillitsvalgte, men inneholder også mye informasjon som erfarne lag også vil finne nyttig. 

Du finner hele håndboka som pdf her

 

 

Info om kurs og kompetanseheving

For medlemmer og tillitsvalgte som ønsker mer kunnskap og inspirasjon til å drive organisasjonsarbeid, finnes flere forskjellige kompetansehevende kurs for frivillige organisasjoner som kan være relevante. Både kommuner, fylkeskommuner og Frivillighet Norge arrangerer kurs og mange av dem er gratis. Kursene som tilbys omhandler tema som:

  • Organisasjonsdrift
  • Økonomi, regnskap og rapportering
  • Organisasjonskunnskap og ledelse
  • Prosjektkunnskap og prosjektledelse
  • Kunsten å lede frivillige

Mer informasjon om kurs finnes på www.frivillighetnorge.no eller på kommunenes eller fylkeskommunenes hjemmesider.

Tilbake til toppen