Hopp til innhold

Åpent møte, Vågå: Omsetningsmuligheter for økologisk lokalmat

Friluftslivet skal satse mer på bærekraftig og naturvennlig mat - hvordan kan du som bonde være med på denne satsingen?

Informasjon

  • Dato: 23. okt. 2018 - 11:00
  • Sted: Valbjør gard, Vågå, Øvre Nordheradsvegen 486, 2680 Vågå
  • Se kart
  • Arrangør: Landbrukets Økoløft og Prosjektet Kultur, Idrett og Friluftsliv

Friluftslivet skal satse mer på bærekraftig og naturvennlig mat. Flere og flere forbrukere ønsker økologisk og lokalprodusert mat. Hvordan kan du som bonde være med på denne satsingen?

Velkommen til åpent og gratis møte med fokus på omsetningsmuligheter for økologisk lokalmat, spesielt rettet mot fjellturisme.

Påmelding
til marte@okologisknorge.no innen 16. oktober.

Ordstyrer: Landbrukssjef i Vågå og Sel, Per-Ivar Weydahl

Kl. 10.30: Kaffe, te, småmat, registrering
Kl. 11.00: Visning av filmen
Kl. 11.10 : Velkommen fra Landbrukssjef i Vågå og Sel, Per-Ivar Weydahl
Kl 11.20: Anders Formo, Sel og Vågå Bondelag presenterer Landbrukets Økoløft. Hva har økologisk lokalmat og fjellturisme med hverandre å gjøre?
Kl. 11.30: Jo-Ivar Kleiven, Vågå Bonde- og Småbrukerlag
Kl. 11.40: Marius Haugaløkken, bestyrer ved Gjendesheim Turisthytte DNT forteller om Gjendesheim turisthyttes satsning på lokal og økologisk mat
Kl. 12.10: Lunsj og omvisning på gården
Kl. 13.10: Anette Svastuen i Gudbrandsdalsmat om distribusjon og salg av lokalprodusert mat
Kl. 13.30: Anne Katrine Jensen #inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft og styremedlem for MRT-turisthytte på Sunndalsfjellet på Nordmøre. Hun forteller om hvorfor hun er opptatt av økologi, lokalmat og friluftsliv
Kl. 14.00: Beinstrekk og kaffe
Kl. 14.10: Aslak Botten, rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving på økologisk drift, om veivalg og næringsutvikling på gården
Kl. 14.30: Syver Aasberg og Stine Evensen Sørbye, Innovasjon Norge. Innovasjon Norge – den gode hjelper for ivrige nytenkere
Kl. 14.50: Rebekka Bond fra Matnyttig - Vi skaper fremtidens matkultur. i Norsk Bonde- og Småbrukarlag forteller om prosjektet Matnyttig som handler om omsetningsformer for lokalmat
Kl. 15.05: Torunn Riise Jackson fra Debio forteller om hva Debio-sertifisering går ut på
Kl. 15.15: Randi Ledaal Gjertsen fra Bondens marked Norge forteller om hvordan Bondens Marked fungerer
Kl. 15.25: Avsluttende bemerkninger

Har du matintoleranser? Meld ifra om dette når du melder deg på til marte@okologisknorge.no innen 16. oktober.

Kontaktperson

marte@okologisknorge.no
Telefon: 99 47 91 70
Tilbake til toppen