Økologisk frukt- og bærproduksjon, noe for deg?
Økologisk frukt og bær rives unna i direkte salgskanaler. Er du i gang med, vurderer å starte opp en produksjon eller er nysgjerrig på økologiske metoder og vil lære mer?
Informasjon
- Dato: 10. des. 2020 - 09:15 - 14:00
- Påmeldingsfrist: 09. des. 2020
- Sted: Digitalt
- Arrangør: Landbrukets Økoløft
Da er dette møtet for deg!
På møtet vil dyktige inspirasjonsbønder dele av sine erfaringer med hvordan de jobber for å lykkes agronomisk og økonomisk med økologisk bærproduksjon. Du vil også få høre om økologisk pæredykring, hvordan lykkes med foredling av frukt og bær, samt få tips til rådgivingstjenester og finansieringsordninger.
Deltakelse krever påmelding senest 9. desember til elin@okologisknorge.no. Skriv gjerne om du er produsent, vurderer å starte en produksjon eller annen relevant info om deg når du melder deg på, så vet vi hvem vi når. Lenke til pålogging sendes til deltakerne på morgenen 10. desember.
Møtet arrangeres av Landbrukets Økoløft, landbrukets felles løft for å øke økologisk produksjon i Norge. Informasjon om prosjektet finner du her.
Program
9.15 Innlogging
9.30 Velkommen, v/Frøydis Linden, Fylkesmannen i Vestland
9.40 Om Landbrukets Økoløft og hvorfor Bondelaget satser på økologisk produksjon, v/Knut Byrkjenes Hauso, Vestland Bondelag
9.55 Hvorfor Småbrukarlaget satser på økologisk produksjon, v/Leif Grutle, Hordaland Bonde- og Småbrukarlag
10.05 NLRs rådgivingstilbud til økologiske frukt- og bærprodusenter, v/Marianne Bøthun, NLR Vest
10.20 Spørsmål og kommentarer
10.25 Hvordan lykkes med økologisk jordbærproduksjon, v/#inspirasjonsbonde Brit Mjåland, Mjåland gård i Marnadal
11.10 Beinstrekk
11.20 Hvordan lykkes med økologisk solbærproduksjon, v/#inspirasjonsbonde Helge Hvoslef, Fars solbær, Alhaug gård ved Mjøsa
12.05 Lunsj
12.35 Foredling av frukt og bær, v/Anne Lise Haukadal, Kroken frukt og bær
12.55 Særskilt satsing innen grøntsektoren, hvordan kan vi hjelpe produsentene, v/Ingeborg Knutsdatter, Innovasjon Norge
13.20 Pæresorten Celina, erfaringer fra økologisk visningsfelt på Njøs, v/Oliver Prøven, Njøs frukt og bærsenter
13.45 – 14.00 Spørsmål, oppsummering og takk for i dag