Hopp til innhold

Brattlia økogård

holder Åpen økologisk gård!

Informasjon

  • Dato: 25. sep. 2022 - 12:00 - 16:00
  • Sted: Brattlia Økogård, Sjøåsen, 7750 Namdalseid
  • Se kart
  • Arrangør: Brattlia økogård, Økologisk Norge

Velkommen til Brattlia Økogård!

Brattlia Økogård ligger 90 meter over havet og skuer utover et vakkert dalstrøk midt i landet. Her drives økologisk landbruk og småskala produksjon av badsturøkt kjøtt med lokale råvarer.

Det blir rusleområde med kalv, ku gris, markedshage med smaksprøver, miniklatrevegg, stangtennis, kaffevog vafler, gratis smak av gårdsmelk samt Ola-bil m/ hjelm.

Brattlia økogård

Brattlia Økogård drives av Lars Østring og Oddveig Ressem, i lia over Sjøåsen, lengst nord i Namdalseid kommune. De har drevet gården i 20 år, og har satset på økologisk landbruk og lokalprodusert mat og råvarer.

Brattlia er hovedsakelig et melkebruk, men det bor også sau, høner og katter der. På sommers tid er det også gris å finne i skogen, vandrende sammen med de andre dyrene på beitet.

Gården har vært under utbygging siden overtakelsen, først med påbygg og lausdriftsfjøs, siden røykebadstu og gårdskjøkken. Samtidig har det blitt fokusert på kulturlandskap, og mye kratt og ugress har blitt til beite for dyrene.

Det ligger mange år med arbeid og kunnskap bak produktene fra Øver Brattlia. Badsturøykt kjøtt er en lokal tradisjon som det faller helt naturlig å holde i hevd her.

Badsturøyking er en lokal tradisjon med røtter langt tilbake i tid, som skaper en helt unik smak og gjør gode råvarer om til autentiske kvalitetsprodukt.

I november 2010 fikk produktet ‘Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis’ den beskyttede betegnelsen for tradisjonelt særpreg, som vi her på Brattlia lager en økologisk variant av.

Kontaktperson

Are Einari Björklund Skau
Telefon: 22 12 41 03
Tilbake til toppen