Hopp til innhold

Ren Mat

Kjersti Skar Staarvik ny redaktør i REN MAT

Kjersti Skar Staarvik er ansatt som redaktør i REN MAT på print og nett, og tiltrer 1. august.

Staarvik kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder og redaktør i Nasjonal ROP-tjeneste og nettstedet ROP.no. Hun er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Oslo. Staarvik har jobbet som journalist og webredaktør i en rekke ulike publikasjoner og nettsteder innenfor livsstil og helse, blant annet i Aller Media og TV 2.

− Med sitt rendyrkede fokus på sunn, «hel» mat og grønn livsstil står REN MAT i en særstilling blant mat-, miljø- og helsepublikasjoner i Norge. Nå gleder jeg meg til å utvikle REN MAT videre. Blant annet håper jeg å bidra til at også Renmat.no skal være førstevalget for alle som ønsker inspirasjon om økologisk mat og grønn livsstil, og som samtidig er villig til å scrolle litt ekstra for de gode historiene og de kunnskapsrike stemmene, sier Staarvik.

Staarvik mener den endrede mediehverdagen med utfordrende vilkår for trykte magasiner, må være noe også fagpressen tar til seg.

− REN MAT er tilgjengelig både i løssalg og som medlemsblad, noe som gjør at man har lesere i veldig ulik modus. Når et blad ikke er bestilt og betalt vil det kanskje for mange leses i en yrkesmessig sammenheng. REN MAT tilbyr fagstoff som for eksempel både bønder og kokker vil ha nytte av. Andre, som kanskje kjøper bladet i helsekostbutikk, på gårdsutsalg eller sin lokale, økologiske kolonial, er «vanlige» folk med en genuin interesse for grønn mat og livsstil. Vi må kunne inspirere alle lesergruppene, sier Staarvik, som mener mye av utfordringen i dagens mediemarked ligger i balansegangen mellom det journalistiske og det kommersielle.

− Mainstream-media har jobbet lenge med hvordan de møter dette, og jeg er sikker på at det finnes mange uprøvde muligheter også for fagpressen, sier Staarvik, som røper at hun ønsker å gjøre REN MAT enda grønnere.

− Et kosthold med mye frukt og grønnsaker er både helsefremmende og bra for miljøet. En ny, omfattende studie fra University of Oxford viser at klima-utslippene fra landbruket kan reduseres med 50 prosent om man produserer grønnsaker og korn fremfor kjøtt. En undersøkelse fra Nordlandsforskning viser dessuten at selvforsyningsgraden i Norge – som i dag er lav og fallende – kan økes om vi dyrker mer grønnsaker, poteter og matkorn. Men da må vi ønske å spise det! Jeg mener ikke at alle må slutte å spise kjøtt, men at vi gjør både helsa og naturen en tjeneste ved å redusere forbruket og velge økologisk, kortreist kjøtt av dyr som har hatt det godt, sier Staarvik. Spis en regnbue av frukt og grønt hver dag, er oppfordringen fra redaktøren, som lover fargerikt og inspirerende økomatstoff i REN MAT både på print og nett fremover.

– Vi er svært glade for at Kjersti Skar Staarvik er på plass i redaktørstolen fra 1. august, sier Børre Solberg. Han er daglig leder i Økologisk Norge, som gir ut REN MAT. – Staarvik har den kompetansen og de egenskaper som skal til for å videreutvikle det flotte produktet som vår avtroppende redaktør, Wanda Widerøe, har utviklet.

Økologisk Norge og REN MAT ønsker Kjersti Staarvik velkommen 1. august.

For spørsmål kontakt daglig leder Børre Solberg telefon 412 19 505 eller påtroppende redaktør Kjersti Skar Staarvik telefon 928 48 222.

Om REN MAT: Magasinet utkommer fire ganger i året, fordelt på sesongene. Gjennom gode reportasjer og intervjuer, undersøkende journalistikk og dypere informasjon om mat og råvarer hjelper vi deg som er forbruker å finne de sunne alternativene. Ut fra en helhetlig tanke mener vi at mat, så langt som mulig, må produseres på naturens premisser. Renmat.no blir kontinuerlig oppdatert med oppskrifter, nyttige tips og artikler om ernæring og råvarer. Følg oss også på Facebook og Instagram.
Tilbake til toppen