Hopp til innhold


Lærerveiledning

Biomangfold fra gård til gaffel er et undervisningsopplegg for restaurant og matfaglinja på videregående. Den består av en forberedende teoridel, et gårdsbesøk til en økologisk, biomangfoldig gård og en kjøkkenpraksis der elevene utfordres til å ta med det spiselige biomangfoldet inn på kjøkkenet. Tilpass gjerne til din elevgruppe og gjør det til ditt eget. Lykke til med undervisningen!


Fordypning

Her kan du som faglærer fordype deg i tematikken i forkant av undervisningen.

  • Tap av arter
  • Biologisk mangfold
  • Dagens matproduksjon
  • Redusert genetisk mangfold
  • Biomangfold og bærekraft i skolen

Digitale undervisningsressurser - økt for økt

  • Introduksjon til temaet
  • Forberedelser til gårdsbesøk
  • Faglige forberedelser
  • Kjøkkenpraksis
  • Avrunding

Bestill kokeboka

Spis det, ikke mist det - Kokeboka for biomangfoldet inviterer deg til å bli med å lage mat med et mangfold av råvarer. Bak brød med gamle kornsorter, ta i bruk fargerike grønnsaker og poteter i sesong og velg mat som er dyrket på en måte som ivaretar biomangfoldet! 

Tilbake til toppen