Lærerveiledning
Oppsett og gjennomføring av undervisningsopplegg om det spiselige biomangfoldet for Restaurant og matfaglinja
Moduler
1. Introduksjon til temaet
Her får elevene introdusert temaet det spiselige biomangfoldet. Tilslutt kan elevene løse og levere de tilhørende oppgavene.
2. Forberedelser til gårdsbesøk
Her kan elevene lese om hva de kan forvente av et gårdsbesøk til en økologisk, biomangfoldig gård.
3. Biomangfold på gaffelen - KOS02-01
Her finner elevene info om kjøkkenpraksis med tilhørende gruppeoppgave og refleksjonsnotat.
4. Et mangfold av urkorn på tallerkenen- BAK02-01
Her finner elevene info om kjøkkenpraksis med tilhørende gruppeoppgave og refleksjonsnotat.
Disse undervisningsressursene er utarbeidet for elevene
Elevhefte 1 Biomangfold
Oppgaver til Elevhefte 1
Elevhefte 2 KOS02-01 Kjøkkenpraksis
Elevhefte 3 BAK02 01 Kjøkkenpraksis
For lærer
Last ned Elevhefte 1 - Fasitversjon
Støtteark
1. Introduksjon Biomangfold fra gård til gaffel
2. Forberedelser til gårdsbesøk
3. Kjøkkenpraksis KOS02-01
4. Kjøkkenpraksis BAK02-01 - kommer
5. Oppsummering
Undervisningsopplegget er del av et prosjekt i Økologisk Norge kalt Biologisk mangfold fra gård til gaffel og er støttet av Sparebankstiftelsen.