
Lærerveiledning
Biomangfold fra gård til gaffel er et undervisningsopplegg for restaurant og matfaglinja på videregående. Den består av en forberedende teoridel, et gårdsbesøk til en økologisk, biomangfoldig gård og en kjøkkenpraksis der elevene utfordres til å ta med det spiselige biomangfoldet inn på kjøkkenet. Tilpass gjerne til din elevgruppe og gjør det til ditt eget. Lykke til med undervisningen!
Moduler
Her får elevene introdusert temaet det spiselige biomangfoldet. Tilhørende oppgaver kan lastes ned, besvares og leveres.
Undervisningsressurser: Introduksjon av temaet
2. Forberedelser til gårdsbesøk
Her kan elevene lese litt om hva de kan forvente av et gårdsbesøk til en økologisk, biomangfoldig gård.
Undervisningsressurser: Forberedelser til gårdsbesøk
3. Forberedelser til kjøkkenpraksis
Her kan du som lærer sette deg inn i hva som er greit å tenke på før dere organiserer kjøkkenpraksis for elevene, i etterkant av gårdsbesøk.
Undervisningsressurser: Forberedelser til kjøkkenpraksis
4. Biomangfold på gaffelen - KOS02-01
Her får elevene på kokk-og servitørlinja info om kjøkkenpraksis med tilhørende gruppeoppgave og refleksjonsnotat.
Undervisningsressurser:
Kjøkkenpraksis dag 1
Kjøkkenpraksis dag 2
Avrunding
5. Et mangfold av urkorn på tallerkenen- BAK02-01
Her får elevene på baker- og konditorlinja info om kjøkkenpraksis med tilhørende gruppeoppgave og refleksjonsnotat.