Høsten 2020 gjør Ren Mat en hyllest til kålen. Fargerik og supersunn: Den anvendelige kålen er både sikringskost og festmat. Hva er historien og fremtiden til de norske sortene, og hvordan kan vi dyrke dem? Denne høstutgaven utforsker også tema kvinners rolle i seterlandbruket, tøffe budeier og håndbåren kunnskap. Norges Bygdekvinnelag har laget ukemenyen med tradisjonsrike oppskrifter; grøt, gryn, salting, sylting og ysting – alt er med! Dessuten, lær deg å plukke sopp og les om dem som dyrker sopp.
Ærlig mat
Ren Mat skriver om de som har en ærlig tilnærming til mat og råvarer og forsøker å gi forbrukere et bedre og sunnere utvalg. Vi slår av og til hardt ned på juksemat, fordi vi mener juks ikke lønner seg. Det er ikke lett å være forbruker i dag, og vi ønsker å støtte oppom de som gjør det litt enklere for oss å ta riktigere valg, enten de er importører, produsenter eller butikker, i tillegg til være et magasin som baner vei i denne vellinga.
Magasinet
Magasinet Ren Mat kommer ut fire ganger i året, fordelt på sesongene. Gjennom gode reportasjer og intervjuer, undersøkende journalistikk og dypere informasjon om mat og råvarer hjelper vi deg som er forbruker å finne de sunne og miljøvennlige alternativene. Ut fra en helhetlig tanke mener vi at mat, så langt som mulig, må produseres på naturens premisser.
Magasinet er i en særstilling i Norge. Det gis ut flere interesseaviser og magasiner som handler om mat, men ingen er så rendyrket på helse, et grønnere liv, økologisk og ekte mat som Økologisk Norge sitt magasin. Bli medlem eller abonnent, så får du bladet i postkassen!
renmat.no
På nettsiden vår renmat.no finner du oppskrifter og artikler om ernæring, råvarer og og nyttige tips. Den blir kontinuerlig oppdatert.
Artikler fra papirutgaven kommer ikke nødvendigvis på nettsiden, eller omvendt, og det er lurt å følge med begge steder.
Følg oss også på Facebook og Instagram, @renmatno, hvor vi legger ut enda mer enn det som kommer i blad og på nett.
Vi ønsker deg god lesning!
Artikler
Aktuelt

Vinterens Ren Mat dedikert til Sápmi
Samisk mat bugner av bærekraft og respekt for naturen. Ren Mat gjør et dypdykk i en matkultur som besitter en taus kunnskap som må synliggjøres og brukes for å ivaretas.

Ren Mat lanserer podkast
Fra i dag kan du høre medlemsmagasinet vårt Ren Mat sin helt nye podkast der du hører på podkast. Gled deg til ti episoder som graver litt dypere i matjorda.

Hvorfor så få kvinner i landbruket?
Kvinnelige norske bønder utgjør kun 16 prosent. Hvorfor er det slik? Det skal vi se nærmere på under denne viktige temakvelden 23. september – få din gratisbillett og bli med!

Høstutgaven av Ren Mat: Hyllest til kålen
Sikringskost og festmat: Høstens utgave av magasinet Ren Mat ser nærmere på den store kålfamilien. Hva er historien og fremtiden til norske kålsorter og hvordan kan vi dyrke dem økologisk?