Fakta
Her vil du finne du faglig og forskningsbasert kunnskap om økologisk landbruk og forbruk.
Her vil du finne du faglig og forskningsbasert kunnskap om økologisk landbruk og forbruk.
Kjøper du økologisk mat, tar du vare på deg selv, miljøet, bonden, dyra og fremtida.
Økologiske husdyr får leve under forhold som stemmer mest mulig overens med deres naturlige atferd og behov. De får være mye ute i dagslys og frisk luft, de får mosjon og økologisk fôr.
Norske gårder tar vare på livet i jorda, har større biologisk mangfold og mindre klimagassutslipp enn konvensjonelle gårder.
Økologisk mat er uten matsminke, uten syntetiske tilsetningsstoffer og fri for rester av sprøytegift.
Markedet for økologiske varer er i sterk positiv utvikling over hele verden. Her vil du finne statistikk, rapporter og andre fakta om markedet i Norge.
Dette er siden for deg som vil vite mer om utdanningsmulighetene innen økologisk landbruk.
Hva skiller økologiske matvarer fra konvensjonelle?
Her finner du intervjuer med tidligere #inspirasjonsbønder i Landbrukets Økoløft. Hvorfor la de om til økologisk? Hva er utfordringer og muligheter? Les også intervjuer med #inspirasjonsbønder som er aktuelle i prosjektet nå.