Hopp til innhold


Småbrukernes comeback 2.0

Velkommen til fagsamling om småskala grønnsaksproduksjon

Informasjon

  • Dato: 27. sep. 2018 - 18:30 - 20:30
  • Sted: Bruket, Schweigaards gate 34C, Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Økologisk Norge, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Framtiden i våre hender - Oslo lokallaget

I Norge brukes bare noen få prosent av matjorda til å dyrke grønnsaker. Samtidig vet vi at både for klima, miljøet og menneskers helse er det bra om vi spiser mye grønnsaker.  Potensialet for å øke norsk småskala grønnsaksproduksjon er stort. Etterspørselen etter økologiske grønnsaker er økende, og andelslandbruk og REKO-ringer gir nye muligheter for bonden. 

Vi har invitert noen av de fremste som har lykkes med småskala grønnsaksproduksjon, og gleder oss til en lærerik kveld. Bli gjerne igjen etter møtet for å dele erfaringer!

Gratis inngang

Program

27. september kl. 18.00 – 20.30
Bruket i Oslo, Schweigaards gate 34 C

  • 17.30-18.00 Mingling og enkel matservering
  • 18.00-18.05 Velkommen v/konferansier og Bybonde Andreas Capjon
  • 18.05-18.30 Arne Dulsrud (Forbruksforskningsinstituttet SIFO): Verden blir det du spiser
  • 18.30-19.15 Jonas Ringqvist (bonde og forfatter): Hvordan lykkes agronomisk og økonomisk med småskala økologisk grønnsaksproduksjon
  • 19.15-19.30 Pause
  • 19.30-19.55 Tore Jardar Wirgenes (bonde, Virgenes gård): Om å tilby fersk, økologisk mat produsert med bærekraftige metoder via andelslandbruksmodellen
  • 19.55 – 20.20 Sofia B. Elm (Avdem gårdsgrønt): Der ingen skulle tro at noe kunne gro. Om å dyrke grønnsaker i fjellbygda Lesja
  • 20.30: Vel hjem

Arrangør: Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Økologisk Norge og Framtiden i våre hender - Oslo lokallag

Kontaktperson

Alexandra Devik
Telefon: 24124110
Tilbake til toppen