Hopp til innhold


Dugnad for sauen - gratis fårikål med REN MAT og Økologisk Norge

Sauen er vårt viktigste husdyr, den gir oss bærekraftig mat og klær, men i januar lå 3000 tonn frossen sau og lam på lager. Velkommen til dugnad for sauen!

Informasjon

  • Dato: 24. sep. 2019 - 17:00 - 19:00
  • Sted: Bruket, Schweigaards gate 34C
  • Se kart
  • Arrangør: Ren Mat og Økologisk Norge

I januar lå 3000 tonn frossen sau og lam på lager. Salget av lam er stabilt, men sau er sjelden vare på middagsbord og hos dagligvarehandelen – bransjen kaller det en vedvarende overproduksjon av sau. Har vi nordmenn glemt denne fantastiske råvaren som kan, og bør, produseres på norske grasressurser? Det nøysomme dyret er historisk et av våre viktigste husdyr, den holder landskap og biologisk mangfold i hevd, og gir oss mat og klær.

Ta med venner og familie og bli med på DUGNAD FOR SAUEN og slippfest for høstutgaven av Ren Mat!

– Ren Mat og Økologisk Norge serverer fårikål på sau fra Flatdal og økologiske grønnsaker levert av Coop Mega.

– Kokk Åse Kongsvik forteller om hvordan vi tilbereder sau.

– Forfatter av boka «En hyllest til sauen» Anna Blix forteller om sauens rolle i det norske landbruket.

– Sauebøndene Kathrine Kinn og Gunleik Mæland fra Flatdal forteller om hvorfor de driver med sau.

– Børre Solberg, fra Økologisk Norge, snakker om beitedyr i et klimaperspektiv

– Hanna Bjørgaas og Jon Olav Grepstad aka Greppolini runder av med musikalsk innslag på fela!

Etterpå er det jordbruksquiz med Spire, også på Bruket – bli med videre!

PS: Det blir fårikål til ca. 50 stk. – førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder.

Kontaktperson

Lotte Shephard
Telefon: 93431908
Tilbake til toppen