Hopp til innhold

Øko-korndag

Fagdag om økologisk korn og korn til mat på Mære landbrukskole.

Informasjon

  • Dato: 26. mar. 2019 - 09:00
  • Sted: Mære landbrukskole, Mæresvegen 163 Sparbu 7710
  • Se kart
  • Arrangør: NORSØK er arrangør av fagdagen i samarbeid med NLR, Graminor, NIBIO, Gulllimunn og Mære landbruksskole

NORSØK i samarbeid med NLR, Graminor, NIBIO, Gulllimunn og Mære landbruksskole inviterer til fagdag om økologisk korn og korn til mat.

Program:

Vi starter med kaffe og servering av Gullimunn-vaffler.

Jørn Ketil Brønstad, NLR innleder om utfordringer med å dyrke økologisk korndyrking i Trøndelag.

Anne-Kristin Løes fra NORSØK, Randi Frøseth fra NIBIO og Jon Arne Dieseth fra Graminor forteller om resultater av to års trønderske feltforsøk med nye og gamle sorter. Kan økodyrkere ha nytte av Graminor sin foredling?

Caroline Lindö fra Kallunda Gård i Sverige har bakt 80 brød med korn fra forsøkene og vil fortelle om sortsforskjeller og bakeegenskaper. Josefine Skaret fra Nofima testet smak i noen av brødene fra Caroline og forteller om forskjellene de fant.

Det blir lunsj kl 12.15 med råvarer fra økologisk korn dyrket i Trøndelag.

Programmet fortsetter etter lunsj med omtale av et nytt prosjekt om økologisk såkorn.

Eva Pauline Hedegart forteller om hva Felleskjøpet kan tilby av økologisk såfrø og så får vi høre fra Gjermund Haga fra Lyng Gård på Verdal om erfaringer med dyrking av økologisk korn.

Til slutt vil Torunn Hernes Bjerkem fra Gullimunn som snakke om muligheter for verdiskaping med korn fra Trøndelag.

Anders Mona fra Fylkesmannen i trøndelag leder en avluttende diskusjon om sortsvalg av korn for økodyrkere i Trøndelag før vi avslutter kl 15.00.

Last ned program her

Kontaktperson

Anne-Kristin Løes, Norsøk og Rita Backer Natvig, Mære anne-kristin.loes@norsok.no
Tilbake til toppen