- Norske forbrukere etterspør stadig mer økologisk mat.
- Økologisk mat kan inngå i miljøkriteriene for offentlige anskaffelser.
- En økologisk meny kan innføres gradvis - og uten økte kostnader.
- Økologisk Norge jobber, blant annet gjennom prosjektet Landbrukets Økoløft, for å øke norske bønders produksjon av økologisk mat.
- Bedrifter og institusjoner kan være medlem i Økologisk Norge. Slik viser de at de støtter arbeidet for mer økologisk mat.
- Flere store studier tyder på helsefordeler ved økologisk mat.
- Økologisk mat er mer klima- og miljøvennlig en annen mat.
- Økologisk mat er uten sminke. Ingen kunstige aromaer, fargestoffer eller konserveringsmiddel er tillatt.
- Økologisk mat på menyen har i mange storkjøkken bidratt til mindre matsvinn.
- Norske restauranter og storkjøkken kaster antakelig så mye som 29% av maten i følge beregninger gjort av FIVH.
- Å innføre mer økologisk på menyen, kan øke de kjøkkenansattes opplevelse av mestring og arbeidsglede.
- Mer enn 100 norske storkjøkken serverer 15 % eller mer økologisk mat.
- Debios valørmerker kan brukes for å profilere andelen av økologiske produkter i menyen. Merkene finnes i bronse, sølv og gull.
- Mer enn 300 serveringssteder bruker Debios merker - enten valørmerke eller grønn Ø for enkeltprodukter.
- Matvalget gir gratis førsteråd-veiledning til virksomheter som vil vurdere å innføre økologisk mat i sine menyer. De tilbyr også kurs.
Sist oppdatert: 19.01.2022 - 16:54