Hopp til innhold

Informasjon om Økoguiden

I tillegg til fantastiske naturopplevelser, kan man hos Trasti & Trine nyte god økologisk og kortreist mat og bakst. De er sertifisert med Norsk Økoturisme via Hanen, i tillegg til serveringsmerke i sølv hos Debio.

Trasti & Trine

I tillegg til fantastiske naturopplevelser, kan man hos Trasti & Trine nyte god økologisk og kortreist mat og bakst. De er sertifisert med Norsk Økoturisme via Hanen, i tillegg til serveringsmerke i sølv hos Debio.

Hos Trasti & Trine lever og jobber de tett på elementene. Gjennom både mørketid og eviglyse sommerdager inviterer de sine gjester til å dele det gode liv i Finnmark. En tur med hundespann i skogen, på vidda eller på elveisen.

Maten de lager og serverer skal stå i stil med naturen og kulturen som omgir stedet. Storslått, men samtidig ekte og naturlig. For å kunne levere matopplevelser av ypperste kvalitet er selvfølgelig gode råvarer helt avgjørende. I respekt for naturen og i tråd med de nordnorske mattradisjonene benytter de i all hovedsak norske, friske og naturlige råvarer. De vil vite hva de serverer, hvor det kommer fra og hvordan det er blitt produsert. Kjøkkenet består derfor av økologiske og / eller kortreiste råvarer. Norge er et langstrakt land og vekstsesongen nord for polarsirkelen er både kort og hard. En del råvarer må derfor fraktes, en miljøbelastning de prøver å minimalisere gjennom å velge økologiske og bærekraftige råvarer. De tøffeste og mest robuste råvarene er likevel de som finnes i naturen rett ved. De som trives i det iskalde havet, på de forblåste viddene, i de barske sommertemperaturene og som trosser den lange, kalde vinterdvalen. Nypoteter fra nabogården, hare fra Sørøya, kongekrabbe fra Barentshavet, rein fra vidda og multer fra hemmeligmyra. Trasti & Trine ønsker at gjestene skal kunne nyte store matopplevleser med god samvittighet.

Stedet har også et bakeri, med økologiske surdeigsbrød og ferske croissanter. Sjekk Facebooksiden for åpningstider.


784 03 040

997 461 975
Tilbake til toppen