Nordland økologiske gard
Nordland økologiske gard selger økologisk gressfôret kjøtt rett fra gården og direkte til kunder. Det betyr at du får tilgang på lokalt kjøtt som du vet hva inneholder.
Nordland Økologiske Gard
Gården er en familiegård som har vært i Nils Ove gjennom generasjoner. Han kjøpte gården i 1986 fra sin farfar, da var han 15 år. Han startet opp med melkekyr, men gjekk over til ammeku og kjøttproduksjon i 2006. Sammen med Ann Elin la de om driften til økologisk i 2008.
I 2023 var de også blant de ti første som ble godkjent for grasfôret besetning, både på sau, lam, storfe og kalv.
Om oss
Nordland økologiske gard ligger ca. 10 min utføre Sandnes i flotte naturomgivelser. Vi var opptatt av å gi dyrene våre en enda høyere dyrevelferd og ønsket at de hadde tilgang på beite hele året, dette gjelder også sauen. På gården har vi kurasen Tiroler Grauvieh, som er en urferase fra Østerrike, rasen er kjent for å klatre i bratte fjellsider i Tyrol, i tillegg til at den har en veldig tykk hud og trives godt ute på vinteren. Rasen er harmonisk, rolig, kalver lett, godt morsinstinkt og har nok melk til kalven, der kalven har god tilvekst. Nå består flokken av 22 kyr, 15 kviger og en avlsokse.
Vi har også vanlig NKS sau, Fuglestadbrogete og Hornete Gammalnorsk Spælsau som er på ca. 55 vinterfôret sauer.
Vi er opptatt av å bruke minst mulig rundballer og har 2 tårnsiloer under tak inne i fjøset, Her får vi det meste av vinterfôr inn i løpet av høstingen. Dette gir oss et mindre klimaavtrykk, i tillegg er kjelvene våre i nær kontakt med fjøset, som gjør innhøstingen lettere.
Alle dyrene er gressfôret, der alt av vinterfôr som blir høstet og lagret kommer fra gården. Vi ønsker minst mulig miljøavtrykk. Det er viktig for oss at vi lever etter dyrets syklus og behov, derfor har vi ikke tilgjengelig slakt hele året, men kun på høsten.
Hos oss får du kjøtt fra glade dyr, som har fått gå sammen med kalven i 7-8 mnd. Som har levd et fritt liv og godt liv ute. På dagtid kan de få bevege seg over 700 mål, sommer som vinter.
Kjøttsalg (sesongsalg)
Vi selger alt vi har av oksekalver på høsten, da er de ca. 7-8 mnd gamle. Kalvekjøttet blir solgt i kjøtt esker i to ulik str 16 kg / 26 kg. Hva du finner oppi de ulike kjøtteskene finner du på vår nettside.
Vi har også kjøttesker av storfe, (normalt hunndyr) som er på 10 kg / 15 kg / 20-26 kg, men også esker med kvernet kjøtt, denne er lav i fettprosent. Vi tilbyr også det meste av innmat på storfe og kalv, vi er opptatt av at alt skal brukes når vi først skal slakte.
Til slutt har vi årets lam, som blir solgt som hel/halv skrott, der en har mulighet til å få laget pinnekjøtt, fenalår og fenabog, alt uten nitritt.
Hvordan kan du bestille
Kunder som ønsker å kjøpe våre produkter kan legge inn kontaktinfo på vår nettside nordlandtiroler.no/kontakt/
Da får du mail når vi åpner for bestilling, og du kan legge inn bestilling på de produktene som er åpnet. Produktene er populære, så det gjelder å være kjapp.
Slaktedatoer vil komme opp på nettsiden vår i slutten av mai, og normalt er det slakting av lam i september, og oktober/november på storfe/kalv.
969171465