Hopp til innhold

Informasjon om Økoguiden

Haugrønning Gård ligger idyllisk til ved Trondheimsfjorden, omtrent ytterst på Byneset. De produserer økologisk lammekjøtt, gras, korn, noe frukt, grønt og potet.

Haugrønning gård

Haugrønning Gård ligger idyllisk til ved Trondheimsfjorden, omtrent ytterst på Byneset. De produserer økologisk lammekjøtt, gras, korn, noe frukt, grønt og potet.

Haugrønning gård produserer:

  • Økologisk lammekjøtt
  • Skinn
  • Garn
  • Ved
  • Juletrær
  • Grovfôr

Sauene på Haugrønning har opphav i de første sauene som kom til Norge, da husdyrhold ble etablert for 4000-5000 år siden. Rasen heter Gammelnorsk sau, men kalles gjerne steinaldersau, villsau, eller ursau. Denne typen sau er hardfør og nøysom og trives med å gå ute hele året.

Rasen er ikke blitt foredlet og avlet for intensiv drift, og har dermed beholdt de naturlige instinktene. De får 1-2 lam og lammer uten behov for hjelp. På Haugrønning går de i fjæra og på stubbåker om vinteren, og på sommeren beiter de områder som ellers er i ferd med å gro igjen av kratt og løvskog. De har et allsidig kosthold bestående av bl.a. gress, ugras, urter, lyng, løvtrær, tang og tare.


992 507 926
Tilbake til toppen