Bjørkhaugen
Bjørkhaugen gård er et lite familiebruk, 1 km fra Trondheimsfjorden og 150 meter over havet, med ei nydelig utsikt året rundt.
Med eit totalt areal på 60 hektar, er Bjørkhaugen gård relativt liten. Heile garden er driven etter biodynamiske prinsipp.
På garden driver de med mjølkeproduksjon med 10 kyr og i tillegg har dei to arbeidshestar. Dei dyrker grønsaker for eige bruk og produserer eigen ved og tremateriale.
For salg tilbyr de Debio-godkjent og meget kortreist kjøtt av økologiske kalver fra den tradisjonelle midtnorske Røros-fé-rasen. Rasen vakte nylig oppsikt internasjonalt på grunn av sine fremragede kjøttkvalitetsegenskaper.
I tillegg til sin enestående finfibrethet kunne det vises at den, genetisk betinget, kombinerer en stor mørhetsgrad med et moderat fettinnhold – noe som vanligvis vanskelig lar seg kombinere.
Kalvene har vært ute på solfylt biodynamisk naturbeite hele sommeren og levd utelukkende på artsmangfoldig gras og melk fra sine ammende mødre, som i sin tur heller ikke har smakt på kraftfôr etter beiteslipp. Om høsten er dyrene fremdeles ute i friluft dagelig – men graset blir erstattet med økologisk grovfôr.
Med et kutall på mellom 8 og 12 dyr er alle garantert en individuell oppfølging i et ellers meget harmonisk – og nærmest idyllisk – gårdssammenheng som man i disse tider må gå langt inn i det forrige århundrede for å finne maken til.
På nettsiden finner du informasjon priser og bestillinger.
969 523 167