Hopp til innhold

Økouka

Vi feirer norsk, økologisk landbruk og mat. Takk til bønder og produsenter!

Hvert år, i uke 39, feirer vi økologisk mat og landbruk over hele landet. ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka viser frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytter det til folks hverdag. I løpet av en uke samles folk seg rundt kurs, seminarer og andre arrangementer både av teoretisk og praktisk natur. De kan bli med på gårdsmarkeder, få smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer. Denne uka kan du lære om -, bli inspirert og praktisere økologi!

Samarbeid i sentrum

ØKOUKA er et initiativ fra 9 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Å samle og engasjere flest mulige aktører er viktig. ØKOUKA arrangeres som et samarbeid noe som bidrar til å styrke og gjøre arbeidet slagkraftig. Vårt felles mål er å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.

For mer informasjon om lokale arrangementer av ØKOUKA se nettsiden  okouka.no Facebook: facebook.no/okouka Instagram: instagram.com/okoukanorge/ 

 

Over hele landet

Det startet i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka og i dag feires ØKOUKA i hele landet.

 1. ØKOUKA Vestfold og Telemark
 2. ØKOUKA Agder
 3. ØKOVEKA Sunnfjord, Sogn og Fjordane
 4. ØKOUKA Trøndelag
 5. ØKOUKA Rogaland
 6. ØKOVEKA Bergen
 7. ØKOUKA Buskerud
 8. ØKOUKA Østfold
 9. ØKOVEKA Aurland
 10. ØKOUKA Oslo
 11. ØKOUKA Nordland
 12. ØKOUKA Møre og Romsdal
 13. ØKOUKA Troms og Finnmark

Styringsgruppe nasjonalt: Biologisk-dynamisk Forening, Bondens marked, Geitmyra matkultursenter for barn, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Økologisk Norge, Fremtiden i våre hender, Spire og Natur og Ungdom. 

Hovedsponsor:  Coop Mega

Prosjektet er støttet av Landbruksdirektoratet.

 

Tilbake til toppen