Hopp til innhold

Økouka

Denne uken i året er en nasjonal feiring av norsk økologisk mat og jordbruk, en hyllest til norsk, økologisk landbruk og mat og en takk til bønder og produsenter!

 

ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka viser frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytter det til folks hverdag. I løpet av en uke samles folk seg rundt kurs, seminarer og andre arrangementer både av teoretisk og praktisk natur. De kan bli med på gårdsmarkeder, få smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer. Denne uka kan du lære om -, bli inspirert og praktisere økologi!

Over hele landet

Det startet i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka og arrangeres i dag over store deler av Norge. I Oslo ble ØKOUKA for første gang arrangert i 2013. I 2014 ble det også arrangert økouke i Buskerud og i 2015 kom Stavanger, Bergen, samt Møre og Romsdal med. I 2016 ble Agder, Telemark, samt Nord-Østerdal og Røros med på laget og i 2017 er Nordland, Østfold og Sogn og Fjordane kommet til. I 2018 håper vi enda flere blir med!

Samarbeid i sentrum

ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Å samle og engasjere flest mulige aktører er viktig. ØKOUKA arrangeres som et samarbeid noe som bidrar til å styrke og gjøre arbeidet slagkraftig. Vårt felles mål er å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.

For mer informasjon om lokale arrangementer av ØKOUKA se nettsiden okouka.no Facebook: facebook.no/okouka

Styringsgruppe nasjonalt: Biologisk-dynamisk Forening, Bondens marked, Bygdø Kongsgård, Debio, Food Studio, Geitmyra matkultursenter for barn, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Økologisk Norge, ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger, Fremtiden i våre hender, Spire. 

Samarbeidspartnere; Cultura Bank og Coop Mega

Prosjektet er støttet av Landbruksdirektoratet.

 

Tilbake til toppen