ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka viser frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytter det til folks hverdag. I løpet av en uke samles folk seg rundt kurs, seminarer og andre arrangementer både av teoretisk og praktisk natur. De kan bli med på gårdsmarkeder, få smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer. Denne uka kan du lære om -, bli inspirert og praktisere økologi!
Over hele landet
Det startet i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka og i dag feires ØKOUKA i hele landet.
- ØKOUKA Vestfold og Telemark
- ØKOUKA Agder
- ØKOVEKA Sunnfjord, Sogn og Fjordane
- ØKOUKA Trøndelag
- ØKOUKA Rogaland
- ØKOVEKA Bergen
- ØKOUKA Buskerud
- ØKOUKA Østfold
- ØKOVEKA Aurland
- ØKOUKA Oslo
- ØKOUKA Nordland
- ØKOUKA Møre og Romsdal
- ØKOUKA Troms og Finnmark
Samarbeid i sentrum
ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Å samle og engasjere flest mulige aktører er viktig. ØKOUKA arrangeres som et samarbeid noe som bidrar til å styrke og gjøre arbeidet slagkraftig. Vårt felles mål er å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.
For mer informasjon om lokale arrangementer av ØKOUKA se nettsiden okouka.no Facebook: facebook.no/okouka
Styringsgruppe nasjonalt: Biologisk-dynamisk Forening, Bondens marked, Bygdø Kongsgård, Geitmyra matkultursenter for barn, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Økologisk Norge, Fremtiden i våre hender, Spire og Natur og Ungdom.
Hovedsponsor; Coop Mega
Prosjektet er støttet av Landbruksdirektoratet.
Artikler
Aktuelt

Slik gjorde vi Norge litt mer økologisk i 2019
Gjennom en rekke prosjekter og alle våre frivillige lag, arbeider vi i Økologisk Norge for å styrke det økologiske jordbruket og forbruket i landet. Her er noen høydepunkter fra 2019.

Hva skal vi egentlig spise?
Over 250 personer fulgte med da Økologisk Norge samlet miljø- og mat-organisasjoner til korte foredrag og dialog omkring temaet «Hva skal vi spise i framtiden?» Her kan du se opptakene.

Økouka starter i dag
Fredag 20. september starter ØKOUKA, en årlig nasjonal feiring av norskprodusert økologisk mat. Finn din nærmeste uke og bli med!

Småbrukerne gjør comeback
Forbrukere etterspør kortreist og økologisk mat, og handler stadig mer mat gjennom alternative salgskanaler. Er dette starten på småbrukernes comeback? Kom på seminaret Småbrukernes comeback 2.0 og finn det ut.