Hopp til innhold


Sunn, trygg mat og bærekraftig produksjon

Hvilken rolle spiller hvordan maten blir produsert og hva man spiser for menneskers og jordklodens helse?

Informasjon

  • Dato: 22. okt. 2019 - 09:00
  • Sted: Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA), Drammensveien 78, 0271 Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Komiteen for geomedisin, Det Norske Videnskaps-Akademi

‘La din mat være din medisin’ var Hippokrates’ kostråd, og moderne forskning viser at dette rådet fortsatt gjelder for oss som lever i en stadig mer industrialisert verden. EAT-Lancet-rapporten som kom i januar 2019, omhandlet rammene for hva som er sunn mat fra bærekraftige produksjonssystemer. Rapporten har skapt mye god debatt. I dette symposiet skal vi utdype viktige temaer innen mat, helse og bærekraft. De to innledende foredragene om utfordringene ved et sunt og bærekraftig kosthold og viktigheten av jordas helse setter rammen for dette symposiet.

Kontaktperson

Geir Aamodt
Tilbake til toppen