Hopp til innhold

Åpen økologisk gård

Tveten andelsgård

holder Åpen økologisk gård!

Informasjon

  • Dato: 24. sep. 2022 - 12:00 - 14:00
  • Sted: Tvetenveien 101, Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Tveten andelsgård, Økologisk Norge

Dette skjer:

Markvandring for alle og barneaktiviteter.

Tveten andelsgård

Tveten andelsgård er en ganske nyoppstartet andelsgård som holder til på Tveita i Oslo. Her ligger historiske Tveten gård, som i dag eies av Oslo kommune, og hvor jorda ble dyrket i århundrer, fram til midt på 1900-tallet. Nå dyrkes det endelig mat igjen på gården! 2019 var andelsgårdens første sesong.

Formålet med Tveten andelsgård er å skape en sosial møteplass, hvor vi sammen dyrker og høster økologiske grønnsaker, og bygger opp og bevarer den historiske hagen ved Tveten gård.

HVORDAN?

Gården dyrker felles avlinger, som fordeles mellom andelshaverne når de er klare for høsting. Tveten andelsgård består av 90 andeler. Du kjøper en andel for en sesong av gangen, og forplikter deg til å bidra med et visst antall dugnadstimer. Til gjengjeld får du høste grønnsaker tilsvarende din andel gjennom sesongen. En gartner har det overordnede faglige ansvaret for dyrkingen, og sender ut høstemeldinger gjennom sesongen som forteller hva og hvor mye du kan høste av de ulike grønnsakene.

Det finnes mange andelslandbruk i Norge med lokale variasjoner, men de drives gjerne etter fem grunnprinsipper, som også gjelder for Tveten andelgård:

1. Dialog om landbruksdriften

2. Gjennomsiktig økonomi

3. Delt avling, delt risiko

4. Involvering av andelshaverne

5. Bærekraftig landbruksdrift

 

Foto: andelshaver Susanne Øy Tennfjord.

Kontaktperson

Are Einari Björklund Skau
Telefon: 22 12 41 03
Tilbake til toppen