Hopp til innhold

Bli med på

Samling for unge økologiske bønder

Økologisk Norge og Grønt Spatak inviterer til samling i Stavanger 17-18. mars for unge bønder som driver eller har interesse av økologisk drift.

Informasjon

  • Dato: 17. mar. 2022 - 18. mar. 2022
  • Sted: Stavanger
  • Arrangør: Økologisk Norge

I Norge drives mindre enn 5 prosent av jorda økologisk. Likevel mener Økologisk Norge at framtida er økologisk, og ønsker nettopp å samle unge bønder som ønsker en lang framtid med økologisk, sosial, og økonomisk forsvarlig drift. I dag blir det færre bønder i Norge, mens vi trenger flere. Økologisk drift tiltrekker seg både flere yngre, kvinner og mange utenfor tradisjonell landbruksbakgrunn. Målet med samlingen er at unge bønder skal få inspirasjon, bedre (økologisk) sosialt nettverk og lære om utfordringer man står ovenfor.

Arrangementet starter med lunsj torsdag 17. mars, og avsluttes fredag 18. mars ved lunsj. I etterkant av arrangementet er det mulig å delta på en fagdag i regi av Økologisk Norge sitt Landsmøte, som også er åpen for deltakerne på samlingen. Se mer info nedenfor.

 

Hva koster samlingen?

Deltakelse på samlingen koster 500,- og inkluderer hotell, og mat under samlingen. Reise betales for selv.

Ved tilknytning til et lag i Økologisk Norge er det mulig å delta på Landsmøtet i etterkant av samlingen. Som delegat vil du få dekket transport til og fra Stavanger, samt hotell + frokost og felles måltider under Landsmøtet. Det kan derfor være lurt å delta på begge deler. Hør med ditt lokal- eller fylkeslag om muligheten til å delta som delegat.

OBS: Påmeldingsfrist til Landsmøtet er 1. mars. For mer info og påmelding, se her.
Påmeldingsfrist til samlingen for unge økologiske bønder er 10. mars.

 

PROGRAM

Torsdag 17. mars:

Ankomst, oppstart samling: 12.00 (Oppmøte Stavanger sentrum. Mer informasjon kommer.)

Gårdsbesøk hos Kolbjørn Anda. Vi besøker Kolbjørn Anda, eneste økologiske melkeprodusent i Stavangerområdet
Stavanger Ysteri, Lise Brunborg. Vi får høre om Stavanger Ysteri og om viktigheten av gode råvarer for foredlere. Vi går fra Stavanger Ysteri til TOU Scene
Økomiljøet på Grindal, Elisabeth Fagerland. Hvordan har Grindal Ysteri blitt til Grindal Ysteri, markedshage og honning? Fortellingen om produksjon, miljø og samarbeid!
Å få barn som bonde, Turid Haga Vange, melkebonde, og Astrid Bjørnson, frukt- og bærbonde, mødre og inspirasjonsbønder. Hvordan er det å få barn som ung bonde i dag? Hvilke utfordringer i yrkeshverdagen gjør graviditet, permisjon og støtteordninger spesielt for bønder?
Økologisk middag og fest, mat fra Fortou.


Fredag 18. mars:

Vi besøker Ullandhaug gård, og bytter på bolk 1 og 2 samt gårdsbesøk:

Gårdsbesøk og omvisning Ullandhaug gård
Generasjonsskifte og økologisk drift – hvordan snakke om omlegging? Mer informasjon kommer
Hjelp jeg har ikke odel! Veien inn i landbruket. Magnus Flåten Nickelsen, Koordinator for Grønt Spatak, Natur og Ungdom, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, m.fl.
Hvordan kan Økologisk Norge jobbe mer med utfordringer for unge bønder – oppsummering og innspill til Økologisk Norge fra deltakerne
12.00 – Buss til Sølvberget bibliotek, hvor fagdag og opplegg tilknyttet Landsmøtet for Økologisk Norge starter.

Deltakere på Seminar for unge økologiske bønder har allerede vært på gårdsbesøk hos Kolbjørn Anda og Ullandhaug gård, men oppfordres til å bli med på de to første timene av fagdagen, med lunsj og debatt/faglig innlegg på Sølvberget bibliotek.

Informasjon om oppmøte og hotell kommer ved påmelding.

 

Program

  1. 17. mar. 2022 - 12:00
  2. 18. mar. 2022

Kontaktperson

Are Skau
Tilbake til toppen