Hopp til innhold

Mer øko med REKO?

Velkommen til digitalt seminar om REKO som salgskanal for økologisk mat i Norge.

Informasjon

  • Dato: 25. nov. 2020 - 10:30
  • Påmeldingsfrist: 24. nov. 2020
  • Sted: Digitalt
  • Se kart
  • Arrangør: Økologisk Norge og Telemarksforskning

Stadig flere handler mat gjennom REKO- ringer her til lands, og mange ønsker et større utvalg av økologiske varer gjennom denne salgskanalen. Det ligger dermed et stort potensial i salg av økologisk mat gjennom REKO.

Kan denne etterspørselen gjøre det mulig for flere å satse på økologisk produksjon her i landet? Kan REKO stimulere til økt økologisk produksjon? Hva skal til for å utløse dette potensialet?

Seminaret er for deg som er interessert i REKO og økologisk landbruk, både produsenter, forbrukere og alle andre interesserte.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding innen 24.11. Du vil da få tilsendt en seminarlenke.

PROGRAM:

10:15 - Pålogging
10:30 - Velkommen til seminar v/ Annikken Jøssund, prosjektmedarbeider i Økologisk Norge
10:35 - Etterspørsel av økologiske matvarer gjennom REKO v/ Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge
10:45 - Utviklingen i forbruket av økologisk mat i Norge – forbrukernes preferanser og prioriteringer v/ Annechen Bahr Bugge, forsker ved SIFO
11:05 - REKO-ring: En viktig omsetningskanal for økologisk landbruk? v/ Christine Hvitsand, Telemarksforskning
11:35 - Digifood: den digitale matforbrukeren v/ Viktorija Viciunaite, postdoc ved Universitetet i Sørøst-Norge
11:45 - Lunsjpause (20 min)
Erfaringer fra Norge:
12:05 - Erfaringer med økologiske varer i REKO fra oppstart og veien viderev/ Rebekka Bond
12:15 - Synlighet via REKO gir nye muligheter: om å stå i egen verdikjede, produktutvikling og satsingsvillighet v/ Siv-Elin Krutvik, Norsk bonde og småbrukarlag
12:25 - Forbrukermotivasjon og REKO som kanal for økologisk mat v/ Nora May Engeseth, masterpresentasjon fra SUM, UiO
12:35 - Produsenterfaringer: hva skal til for å selge mer økologisk mat gjennom REKO? v/ Gubrand Johannes Qvale, landbruker og siviløkonom
12:50 - Administratorperspektivet: suksessfaktorer og barrierer fra en admins ståsted v/ Cheryl MacDonald, admin og initiativtaker til REKO på Sørlandet
13:00 - Pause
Erfaringer fra Finland:
13:20 - Erfaringer med salg av økologisk mat gjennom REKO i Finland v/ Thomas Snellmann (grunnlegger av REKO i Finland)
13:50 - Nedgang i oppslutning av REKO i Finland v/ Amy Lam, masterpresentasjon fra NMBU
14:05 - Ekologiskt på REKO i Nyland, Finland. Varför är priserna inte högre än för andra produkter? v/ Ulrika Dahlberg, prosjektleder, Lantbruk 2.0, Yrkeshögskolan Novia
14:20 - Diskusjon
- Hva skal til for at REKO skal stimulere til økt produksjon av økologisk mat som kundene etterspør?
- Hvordan få forbrukere til å etterspørre og velge økologisk mat?
14:50 - Oppsummering

Kontaktperson

Annikken Jøssund
Telefon: 959 38 889
Tilbake til toppen